Mogul Šumava Rallye Klatovy 2009 [MMČR, MČR HA]

Re: Mogul Šumava Rallye Klatovy 2009 [MMČR, MČR HA]

Nový příspěvekod Marek Janošek » ned 19.04.2009 13:36

Což znamená, že elektrika omezí výkon kvůli možnému poškození nebo co?
Marek Janošek
N/1

Nový příspěvekod evolution » ned 19.04.2009 13:37

Mimochodem, Johne, díky za info a výsledky - jestli jsi na to byl celý víkend sám...klobouk dolů při všem tom dopočítávání časů apod. Díky moc!
evolution
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 19.04.2009 13:39

Marek Janošek píše:Což znamená, že elektrika omezí výkon kvůli možnému poškození nebo co?

Aby motor fungoval, musí se udržovat určitý poměr vzduchu a paliva. Tomu poměru se říká lambda. Pokud nefunguje váha vzduchu, motor neví, kolik má vstřikovat paliva a jak má řídit zážeh (nebo vstřikuje podle špatných údajů z váhy vzduchu). Situací může nastat víc (třeba nouzový režim), ale všechny vedou na špatných chod motoru.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Marek Janošek » ned 19.04.2009 13:47

OK, pokud tedy nefungovalo čidlo, tak to bylo jak říkám ne? Hodně lamersky a zjednodušeně samozřejmě :D
Marek Janošek
N/1

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 19.04.2009 13:52

Mohlo i nemuselo. To záleží, jestli váha vzduchu nefunguvala vůbec nebo jestli dávala "jen" špatné údaje.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » ned 19.04.2009 13:58

Já letos Šumavu navštívil hlavně kvůli HA. Pouze pá-so.A musím říct ,že tyhle vozy opravdu nezklamaly.Co se týká aut tak taková plejáda Poršáků,Abarth,Celica,Mazda rx 7,Quatro,Monza,Manta,Capri atd..prostě nádhera.Co se týká průjezdů,některé Poršáky krásně a ten zvuk,(jména neuvádím,osobně mě skoro nic neříkají),nejdravější průjezdy asi co jsme byli tak Sunbeam a Manta vše bokem.Modrá Alfa na Činově po třech kolech až u startu v hodinách sejmul kameru.Ovšem vúz,který mě asi nejvíc udivoval bylo Volvo 1800,které jelo ve dvou exemplářích.Přiznám se,že tohle auto jsem asi nikdy neviděl civilní,natož soutěžní.Toť můj pohled na HA.(České posádky jsem vynechal záměrně)
gonzo
N/3

Nový příspěvekod John » ned 19.04.2009 14:05

evolution píše:Mimochodem, Johne, díky za info a výsledky - jestli jsi na to byl celý víkend sám...klobouk dolů při všem tom dopočítávání časů apod. Díky moc!

Díky, výsledky nám chodí celkem v pohodě, už to máme odladěné i s ReCo, za což děkuji Luboši Šperkovi na této straně a Martinovi Venušovi u nás. Horší je, že jsem ještě posílal i info SMS. Dnes už to bylo v pohodě, rozhovory dělal Karel Špaček, ale včera to bylo fakt na provaz, navíc jsem ráno vyrážel ze Zlína do Vimperku a večer pak zpět. Jinak ještě budou závěrečné rozhovory od Karla, až je pošle a já je nastříhám.
John
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 19.04.2009 14:12

Jinak zkusím tradiční slohovku z vimperské etapy, kam jsem se ráno po shlédnutí meteoradaru vydal...

Začnu diváky a bezpečností obecně. Kartičku 4P jsem dostal, dokonce mi ji dávali několikrát. Jednou jsem potkal pana Pátla kontrolovat, jak jsou na místě rozmístění diváci a pořadatelé, jednou jsem slyšel vyhánění diváků z vrtulníku (na místo jsem ale neviděl). A taky jsem viděl zcela zbytečnou přítomnost policie. Parta ožralých magorů se nacpala v průběhu RZ do únikovky a nechtěli se hnout. Dva pořadatelé na místě s nimi nehli (oba jednali velmi klidně), na dotaz na policistu, zda s nimi nemůže pomoct mu odpověděl něco v tom smyslu, že nemůže, leda by se třeba začli prát (policisté se drželi co nejdál od této únikovky). To mě dost zarazilo, o to víc, když pak tito policisté rozebírali, jakou plíseň kdo jede. Nakonec se banda přesunula na bezpečnější místo, ale ani nevím, proč...

Počasí super, já nikde nezmokl a naopak mám zarudlý ksicht :) S tím, co jsem viděl jsem spokojený, až na maličkost v podobě dvou odstoupených Peugeotů přímo před nosem (Orsák a Peták). Dojmy z posádek asi takovéhle...

Pech ráno nic moc (asi kvůli potížím), odpoledne vysoké nasazení.

Kresta na oko nijak netlačil. Na Valašce do toho šel opticky daleko víc.

Štajf jel velmi agresivně a hodně riskantně, kde jsem ho viděl (např. na přejezdu hlavní u Libotyně skočil asi dvakrát dál než druhý v pořadí (asi Kresta) a štrejchl přitom předkem slušně o zem, o pár metrů dál prý lehce probrzdil a nedaleko pak narazil do Gassnera. Hned za skokem je tady zatáčka a Štajf vzhledem k tomu skočil opravdu hooodně. Na oko to bylo určitě super, ale...

Valda veeelmi klidně a opatrně, to byl alespoň můj pocit. Žádné riziko, na přejezdu hlavní se vůbec neodlepil od země, žádné velké smyky se taky nekonaly, kde jsem byl. Divácky celkem neatraktivní jízda, ale na stopky rychlá.

Orsák docela v klidu. Běhálek pro mě neobvkyle bez krizovek před mýma očima :) Velmi divoce Ducháček a Vacek. Ti oba na mě působili hodně přemotivovaně. Menší krizi si u nás vyrobil celkem z ničeho Jelínek. Atraktivně tradičně Trojan, hezky taky Barvík nebo Sýkora. Naopak Emil jel dost divně, nevím, jestli neměl nějaké problémy. Hodně pěkně jel taky Duna.

Z historiků se mi moc líbil finský řidič Oplu Monza (údajně beznohý!), Tichý a Hloušek, Subeam a taky první Porsche...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 19.04.2009 14:38

Btw. 207 nemá váhu vzduchu :oops: Vadné prý bylo palivové čerpadlo.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Acom » ned 19.04.2009 14:48

Tak Kresta vcera rikal v mp3, ze bylo vadne cidlo vahy vzduchu. Ze by nevedel co ma v aute?:)) Kresta? to snad ne-e
jojo, pořád se něco děje...
Ich liebe grüne Atomenergie
Acom
N/2

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2009