Rallye Monte Carlo 2011 [IRC]

Re: Rallye Monte Carlo 2011 [IRC]

Nový příspěvekod OndraVM » ned 23.01.2011 22:10

Onboard asi RZ1: Amaxopoulos - DS3

OndraVM
Rally škola

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 23.01.2011 22:35

Další video:

Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 24.01.2011 14:31

sloní kýta píše:Prosím, týden bez internetu a tudíž i bez Monte - řekne mi někdo, proč byl Toník tak pomalý? Až tak, že jsem to nečekal?

Dlouhou dobu nejel žádný závod, jel poprvé s Peugeotem, navíc nijak špičkovým. Před závodem byl jen krátký test, po celou dobu nebyl schopen najít správné nastavení auta. Navíc ještě blbě volil pneumatiky.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 24.01.2011 14:40

-xp- píše:No přiznám se, je mi to trochu zvláštní... RZ8 byla jen kousek od nás a že by tam byla o tolik jiná situace? Navíc se jela později, takže i špióni tam mohli být hoodně pozdě a to v době, kdy u nás už leželo dost sněhu na cestě... A bylo od rána pod nulou, tak se určitě nedalo čekat, že by se to nějak zlepšovalo, navíc že by byl někde seriózně suchý asfalt (který by odpovídal těm slikům v kufru), tomu se mi zkrátka nechce věřit ani trochu :shock: :geek:

Tohle zase můžu popsat za nás celkem přesně. Na RZ 7 začalo sněžit zhruba v době, kdy prvním průjezdem (tzn RZ 5) projížděly poslední závodní auta. Cca 20 min po odjetí posledního auta jsme se rozhodli, že se zhruba z poloviny RZ 7 přesuneme na závěrečnou část RZ 8. V té době na RZ 7 sněžilo, ale vítr sníh z cesty rozfoukával. Byla sice zima, ale na cestě nic moc sníh nebyl, ani to nijak zázračně neklouzalo. Přijeli jsme na RZ 8 (cca 15:20?) a tam po sněhu ani sněžení nebyla ani památka. Zaparkovali jsme auto cca 4 km před cílem a zklamaní čekali, zda začně sněžit. A ono skutečně začalo. Další průběh už je všeobecně známý.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 24.01.2011 14:50

Haryk píše:OK, tady je ale potřeba vědět víc věcí. Třeba:

Jeli špioni obě erzety, nebo byl na každou jeden vůz? Vzhledem tomu, kdy mohli nejpozději na trať a kdy jely posádky ze servisu to je dost důležitý.

Když je u mě boží dopuštění, neznamená to, že je tomu tak na všech dvaceti kilometrech.

I když jsem na svoje místo, odkud se koukám, jel po trati, neznamená to, že zůstala ve stavu, v jakém jsem ji projížděl.

Slicky byl asi pekelnej úlet, o tom žádná :roll: :lol:

Já bych si ani na místě nedovolil žádnej soud a naopak, když jsem u bedny viděl na Delecourově autě hroty, tak jsem kroutil hlavou. Dokud jsem neviděl obrázky z cíle :lol: :lol: :lol:

Řešením by mohl být vrtulník nad tratí (místo pupíků s Ruska a Číny by byl užitečnější), nebo rozházení lidi po pár kilometrech se znalostí výberu gum a jeden, kterej by info od nich v servisu zapisoval do mapy erzety. Třeba by se takoví lidé vyplatili. Nebo by naopak celou soutěž svítilo sluníčko a byly by to vyhozené prachy.

Mirek Fric píše:Zkusím odpovědět :)

Špioni jeli obě RZ stejní. Kdy přesně posádky vyjížděly ze servisu nevím, to je fakt.

Ad počasí - jednak sněžit mělo i podle radarů a jednak když je vidět, že v celém údolí, kde je půlka RZ7 leží těžké sněhové mraky a za celý den nebylo nikde vidět slunce, tak se určitě něco odhadovat dá.

Vím, že to je svým způsobem náhoda, ale protože jsme po RZ i odjížděli v protisměru, tak vím, že stav odpovídal našemu odhadu - tj. první část ve stoupání bez sněhu a zbytek komplet na sněhu. Stejným způsobem to vypadalo i před dvěma lety a odpovídá to nadmořské výšce. Ale jak říkám, to samozřejmě může být náhoda.

Delecour přesně jak říkáš dostal info od přátel po trati. Škodovka na trati měla údajně lidi taky (a myslím, že náklady na ně vedle nákladů na testy jsou minimální). Rozhodli se, jak se rozhodli, ať už sami nebo pod vlivem volby Solberga. To už je jedno, nepovedlo se. Holt se to musí za rok zkusit znova, i když letos k tomu vysněnému vítězství bylo hodně blízko.

Zkusím taky přidat svůj názor. Sice mělo podle radarů sněžit a v celém údolí byly sněhové mraky a zataženo, tak to bylo ale od úplného rána. Sněžit však začalo až někdy po druhé hodině odpoledne, do té doby byl slick jasná volba. Je pravdou, že s pokračujícím odpolednem a evidentním sněžení (ať už velkém či malém) bylo jasné, že se situace zlepšovat nebude, spíš zhoršovat.

Škoda měla podél tratě hodně svých špionů, v řadě případů hodně zkušených (ať už bývalých, či současných závodníků). Kopecký a Vouilloz se určitě nerozhodovali podle Solberga, ten svou volbou ovlivnil jen a pouze Hänninena (a to dost výrazně).

Bavil jsem se o tomto s Karlem Vajíkem v průběhu RZ 8. V době, kdy se posádky musely v servisu rozhodovat, to se správností volby nebylo tak jednoznačné. Je jasné, že slick byl od začátku utopie. Ale zda bude správná volba intermedia, zimní nebo hroty, to si netroufl říct nikdo. Karel se přiznal, že pod dojmem informací, které viděl přímo u tratě, by se v rámci "jistější varianty" asi rozhodli pro zimní D10.

Při závěrečném ceremoniálu na monackém náměstí jsem se při rozhovorech s jezdci ptal, jaké měli před osudovou volbou informace. V Nedbisově videu si to pak budete moci poslechnout přímo od samotných jezdců.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » pon 24.01.2011 17:27

Pluto díky za doplnění mozaiky. Stále mi z toho vychází, že při odjezdu ze servisu se nic nejevilo tak jasně, jak to pak mohlo vypadat. Když si k tomu připojím i to, že jezdci měli v paměti stav tratě při prvním průjezdu, pak se mi ta volba fakt nezdá tak jednoznačně nesmyslná (opět opakuju, že to neplatí pro slicky v kufru), jak nakonec byla. Odvážná ano, ale nic víc.
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod wabi » pon 24.01.2011 17:39

Mé ohlednutí za letošním Monte, tak jak jsem ho viděl já.

http://www.youtube.com/watch?v=RGpVEXJwFgE
wabi
Rally škola

Nový příspěvekod PetrWRC » pon 24.01.2011 19:09

Obrázek
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod sloní kýta » pon 24.01.2011 19:50

stejně mi to připadá, že gdo neviděl Monte, neví o čem je rally(e), gdo nebyl na Col de Turini, neví o čem je Monte
S Urbany na věčné časy a nikdy jinak!
sloní kýta
A/7

Nový příspěvekod PetrWRC » pon 24.01.2011 20:03

A kdo byl na Monte i Turini a nepamatuje si to, tak ten tam byl se všim všudy ... viď kýto :D
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2011