Rally Islas Canarias [ERC, ESP]

Re: Rally Islas Canarias [ERC, ESP]

Nový příspěvekod PLuto » čtv 17.03.2016 00:47

Tak jsem viděl reportáž z Kanárů na ČT Sport a musím říct, že jsem zklamán. Samotná reportáž mohla být pojata mnohem zajímavěji - ať už střihem, tak i komentářem. Pěkný souboj mezi trojicí Ostberg, Kajetanowicz a Lukyanuk rozhodovaly pneumatiky. Nikde nebylo zmíněno, že první tři zkoušky se jely bez servisu a tudíž musely jet posádky na jediné sadě pneumatik, přičemž první zkouška byla vesměs mokrá a zbývající suché. Na správné volbě vydělal Ostberg, který se tak dostal do čela, na sušších zkouškách ho Kajto bezpečně sjížděl, naopak Lukyanuk celou dobu ztrácel nevhodnýma gumama. Druhý klíčový moment je opět o pneumatikách - začátek druhé etapy. Kajetanowicz zariskoval s tím, že jel jen s jednou rezervou. Oba ale měli obdobné pneumatiky, oba je měli podobně sjeté, ale Lukyanuk na tom dokázal zajet lepší časy. Obecně měly Pirelli s těmito podmínkami větší problémy, než Micheliny... Proč byli z ostatních jezdců zmíněni jen Monzon a Consani? Až do své havárie jel pěkný závod Hermen Kobus, který klidně mohl útočit na stupně vítězů. Proč nebyl zmíněný Chuchala, který se starším Subaru vyhrál ERC2 a zajel páté místo absolutně? Proč nebyl alespoň zmíněný jediný český zástupce Tlusťák, který by bez technických problémů na RZ 1 skončil v první desítce. No a korunu tomu dodaly špatné konečné výsledky v závěrečné grafice, kde nebyla promítnuta penalizace Roberta Consaniho... Stejně tak by si měli komentátoři trochu ujasnit rallyový slovník - co je to rychlostní zkouška, etapa, sekce...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » čtv 17.03.2016 08:06

předpokládám, že obrazovej materiál, tedy, střih, režii, výběr posádek do obrazu i do rozhovorů dodal Ribeirův Eurosport, komentářem už to ČT mohla jen malinko vylepšit, ale asi s jiným čtenářem, každopádně nezáživnost padá hlavně na hlavu promotéra
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod pelikan » čtv 17.03.2016 09:45

Jj slovník by si komentátor měl trochu ujasnit, je to přeci jen jiné než komentovat Dakar, což už několik let dělá.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod Melmisek » čtv 17.03.2016 10:12

Mě spíš napadá otázka, kde je Krutský? PLuto, ono ani my, z internetu, z rozhovorů, jsme neměli možnost vidět věci tak, jako ty na místě. Chápu, pokud člověk chce něco komentovat, musí si sehnat informace, ale ne vždy se asi sehnat dají. Jaký byl v porovnání třeba anglický konetář? Napadla mě myšlenka, napiš panu Zítovi a nějaké informace mu po závodech předej, určitě pak udělají i zmínku o Tlusťákovi.
...ŠkodaUltrasGang...
Melmisek
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » čtv 17.03.2016 10:16

Pravda, vzpomeňme na začátky Zdeňka Míky na Eurosportu. Někdy stačí trochu pomoct.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod markfox » čtv 17.03.2016 12:03

Obecně mi přijde, že se úroveň reportáží z ME na Eurosportu snížila. Nezáživné záběry a počet zmíněných posádek v pro střihu je také bída. Za dob IRC to bylo určitě lepší a ne díky tomu že startovalo více aut.
markfox
N/1

Nový příspěvekod Haryk » čtv 17.03.2016 12:46

peníze hovoří a kdo zaplatí, ten je vidět, nic víc Mr. Ribeiro nedělá a nijak to netajil, ani netají ;)
zájmy diváků a fanoušků jsou mu ukradený, on je spokojený, když si podá ruku s předsedou vlády a ta tu soutěž zacvaká, prezentace v televizi je jen vedlejší produkt :(
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Gurun » čtv 17.03.2016 13:25

Je pravdou, že jsem se v neděli ráno díval na Eurosportu na sobotní sestřih a ani jsem se nedodíval do konce. Prostě mě to nebavilo.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod liposh » čtv 17.03.2016 13:44

Mirek Fric píše:Pravda, vzpomeňme na začátky Zdeňka Míky na Eurosportu. Někdy stačí trochu pomoct.

To byly krásné časy. Doteď vzpomínám na památnou větu: "Kopecký bliká blinkry, zřejmě na sebe chce upozornit". :) Ach, ta nostalgie.
liposh
A/5

Nový příspěvekod Haryk » čtv 17.03.2016 14:09

liposhu, tys větší rejpal, než já a to dokážu ocenit :D
Haryk
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2016