Miloš-V píše:Ono zase venku není v národních mistrovstvích moc na co koukat (možná s výjimkou Polska, které je ale v mnoha směrech extrémní), občas někde to není zlé, ale podle mého názoru po sportovní stránce máme mistrák nejlepší, Kopecký, Pech, Kresta, Jakeš, Černý, Dohnal, to je kvalita, jaká jinde v takové míře není, navíc u nás máme i Kopáčka, Březíka, Dunovského, Mareše, atd., prostě dá se koukat i na dvoukolky a enka, to jinde taky chybí (podle toho, jak to tak sleduju), takže pokud bys nejezdil vyloženě programově po mistrovství světa a lépe obsazených závodech mistrovství Evropy, tak by tě náš mistrák určitě nenudil
Myslel jsem primárně MS

Případně belgický mistrák, který mi přijde hodně zábavný a akční, v onom roce 2015 jsem jezdil celý holandský mistrák + asi 5 závodů MS v MX a rally je na tom co do cestování cca stejně, se svými známostmi v Belgii bych měl nejspíš i kde v klidu přespat a zkombinoval bych to třeba s nějakým hezkým tréninkem na focení právě motokrosovým nebo návštěvou přátel. Český mistrák má možná Kopeckého, Pecha, Jakeše a spol. (Krestu nepočítám, ten ho nejede celý) a nějaké dvoukolky a čtyřkolky (místo Dunovského který toho letos u nás asi moc neodjede bych spíš zmínil Wagnera, ale chápu, jsi jeho fanda, ostatně já taky). Nicméně po Polsku a MS, kde třeba takový Tidemand, který se mi v Hustopečích líbil byl až něco jako rychlejší dvoukolky v MMČR někde ve vracáku (na oko, Veiby byl o kus lepší, asi jak ty dvoukolky v rychlém místě). Neberu vůbec v potaz kvalitu mistráku, ta je bez pochyby vysoká, ale já jsem typ člověka, který by se radši než na Barumku kterou zná nazpaměť jel podívat na Ypres, Condroz apod. a viděl co nejvíce akce, třeba i od méně známých a slabších pilotů co by u nás dostali naloženo

Vše není jen o jezdcích, ale také o tratích, nových místech, zážitcích a taky třeba výlety za kulturou, dohromady to vychází pro zahraničí (spolu v kombinaci s vypáskováním na většině soutěží, pravda letos chci zkusit Pačejov, hodně lidí jej hodnotilo kladně).