Tomáš píše:Tak já to beru tak, že to pravidlo vznikalo v určité přelomové době (přechod z mez. na národní řády), kdy si každý nutně prosazoval své zájmy a nakonec to byl výsledek určitého kompromisu. Vše bylo řečeno dopředu (byť chápu, že pro řadu i uvažujících o nákupu WRC na poslední chvíli, protože taková věc se neřeší v řádu týdnů či max. měsíců), takže z tohoto pohledu to bylo transparentní. Na druhou stranu při stále se posouvajícím vývoji je otázka, jestli obava ze starých vozů WRC už není zbytečná a tedy to pravidlo (o registraci do 2014) nezrušit. A znovu transparentně, tedy např. od nové sezony, ne nějaké výjimky pro jeden závod či jednoho konkrétního jezdce s jedním konkrétním vozem ...
Na tohle téma jsme už diskutovali dost. S tím pravidlem jsem nikdy nesouhlasil a za čisté zlo ho pokládám dodnes. Nicméně to nebyla pointa. Chtěl jsem tím říct, že tohle je další příklad toho, kdy se používá rovnák na ohejbák v případech, kdy se vytvoří špatné pravidlo, aby následně jeho vlastní tvůrci mohli vymýšlet, jak ho obejít.