SVK Rally Příbram [MČR, MČR-HA]

Re: SVK Rally Příbram [MČR, MČR-HA]

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 01.10.2018 21:57

Tomáš píše:Tak já to beru tak, že to pravidlo vznikalo v určité přelomové době (přechod z mez. na národní řády), kdy si každý nutně prosazoval své zájmy a nakonec to byl výsledek určitého kompromisu. Vše bylo řečeno dopředu (byť chápu, že pro řadu i uvažujících o nákupu WRC na poslední chvíli, protože taková věc se neřeší v řádu týdnů či max. měsíců), takže z tohoto pohledu to bylo transparentní. Na druhou stranu při stále se posouvajícím vývoji je otázka, jestli obava ze starých vozů WRC už není zbytečná a tedy to pravidlo (o registraci do 2014) nezrušit. A znovu transparentně, tedy např. od nové sezony, ne nějaké výjimky pro jeden závod či jednoho konkrétního jezdce s jedním konkrétním vozem ...

Na tohle téma jsme už diskutovali dost. S tím pravidlem jsem nikdy nesouhlasil a za čisté zlo ho pokládám dodnes. Nicméně to nebyla pointa. Chtěl jsem tím říct, že tohle je další příklad toho, kdy se používá rovnák na ohejbák v případech, kdy se vytvoří špatné pravidlo, aby následně jeho vlastní tvůrci mohli vymýšlet, jak ho obejít.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 01.10.2018 22:05

Miloš-V píše:Není možné to řešit třeba faktickým zánikem prvního Focusu (k němuž došlo při zničení pozarem) a papírovým zánikem druhého (a následném zápisu výměny karosérie zničeného exempláře)? Tedy že by ten pojizdny, nicméně zapovězený dostal SPZ a doklady toho povoleného, nicméně zniceneho?
Samozřejmě jsem odpůrcem tohoto naprosto nelogickeho pravidla, jen se zamyslím nad tím, jak se Honza Dohnal dostal do startovky (díky Bohu za to).

Nevím přesně, jak se takové věci dělají (v Pačejově mi to bylo částečně vysvětleno), každopádně pokud se to dá takto vyřešit, tak je to po formální stránce legální cesta. Aneb 01R0302 je mrtev (shořel), ať žije nový 01R302 (ex 01R340) ... :-)
"... jak se Honza Dohnal dostal do startovky ..." - stále se ještě nejedná o startovku, nýbrž jen o přihlášku, kterou si napíše kdokoliv sám ..
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » pon 01.10.2018 22:08

Mirek Fric píše:[
Na tohle téma jsme už diskutovali dost. S tím pravidlem jsem nikdy nesouhlasil a za čisté zlo ho pokládám dodnes ....

To bys ale musel přesvědčit některé členy Komise, kteří neměli vůbec zájem nějaké wrc do MČR pouštět ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Miloš-V » pon 01.10.2018 22:13

Tak předpokládám, že když se přihlásil, tak je tam nějaký výhled na start (i kdyz ještě se to může změnit a nedivil bych se... ale předpokládám, že nějaký reálný záměr tam nejspíš bude).
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Tomáš » pon 01.10.2018 22:17

To máš pravdu, dá se předpokládat, že nějaká komunikace tam už probíhá a třeba už je i něco přislíbeno, pokud to nejde řešit, jak píšeš výše
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PetrWRC » pon 01.10.2018 22:19

On to Dohnal už popisoval na testu před Pačejovem ... že M-Sport je schopnej shořelýho Focuse oživit za finanční nesmysl z "náhradních" dílů ... už tehdy mi to moc logiku nedávalo, ale tim neřikám, že to neni čistá hra. Ale tam se bavil o možnosti dodání i nového skeletu z M-Sportu. Třeba nám to bude ještě před Příbramí osvětleno. Tady v čase od 6:21 ...
phpBB [video]
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » pon 01.10.2018 22:26

Miloš-V píše:Tak předpokládám, že když se přihlásil, tak je tam nějaký výhled na start (i kdyz ještě se to může změnit a nedivil bych se... ale předpokládám, že nějaký reálný záměr tam nejspíš bude).

Hlavně si nemyslím, že by si na Pačejov půjčoval Fiestu s tím, aby dodržel dle jeho slov smlouvy s partnery a pak by nestartoval na soutěži, která nese název hlavního partnera
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 02.10.2018 00:24

Ono obecně jde s karoseriemi a hlavně SPZ dělat občas nevídaná kouzla. Proto jsem trochu skeptický k všemožným databázím, obzvláště těm pracujícím výhradně na základě SPZ. Kdysi jsme zkoušeli dělat databázi vozů S2000 a když člověk skutečně vidí pod pokličku, co je možné, aby se dělo, tak ho elán do podobných projektů hodně rychle přejde...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » úte 02.10.2018 10:30

Předpokládám, že start Dohnala s druhým Focusem je umožněn vypsanim poháru pořadatele.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 02.10.2018 10:46

Je přihlášený do 13, ne do PP.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2018