Já teda neplánuji až tak dlouho dopředu jako Mirek, nicméně většinou alespoň hrubý plán dávám do kupy cca týden před soutěží. I když je Barumka víceméně domácí soutěží, nějaký čas na to potřebuji, i proto jsem nadával na Bohemku, tam krom nedělní etapy člověk neznal téměř nic a pořadatelé mu fakt nepomohli. Nemluvě o té ultrastaré mapě...tady Barumáci dost pomáhají. Za mě naprosto skvělá soutěž, alespoň z toho co jsem viděl u trati. Opravdu pravděpodobně nejlepší Barumka, kterou jsem zažil (od r.1999 všechny). Nevím čím to bylo, možná tím, že jsem ji poprvé v životě komplet absolvoval sám (nebaví mě poslouchat věty typu "proč jdeme tak daleko" apod.), ale prostě výběr míst byl výborný a předváděný sport krásný. Jak co bylo s příjezdovkami úplně nevím, na divácká místa taky nechodím, takže tam službu pořadatelů zhodnotit nemohu, nicméně nebudu lhát, že jsem v tom "konfliktu" u Ostraty nebyl taky. Na druhou stranu to chápu, policie dělala co musela, i když nikde není značka zákaz vjezdu. Jinak jsem neměl sebemenší problém zaparkovat na žádném z míst, naopak bylo několik policistů i pořadatelů, kteří si zaslouží obrovskou pochvalu za vstřícnost a pomoc (možná jsem měl jen štěstí, možná dobře připravený plán, fakt nevím). Kvituji také to, že bylo na Všemině uděláno placené parkoviště dole na louce a neblokovala se tak přijíždějící závodní auta, zároveň měli fanoušci kde za blbých 50 Kč zaparkovat a nemuseli šlapat takový kus. Program za mě velice kvalitně udělaný. RZty moc pěkné, akorát tam chyběl ten Troják nebo Rajnošky, ale na druhou stranu setsakramentsky dlouhá a náročná Kašava na závěr
Správné vyvrcholení závodního víkendu
Velké množství moc pěkných výkonů, já teda v sobotu na pohodu stíhal 4 RZ až po konec dvoukolek, v neděli jsem dal radši 1 RZ dvakrát na pořádných místech, i když i tam by se nejspíš dalo přejíždět. Junioři
To bylo to úplně nejvíc z celé Barumky
(Pardon kluci v R5). Afterparty se taky hodně vydařila, jen škoda, že chyběla její větší propagace, fanoušků tam opět příliš mnoho nebylo. Za mě má letošní Barumka asi 1-, protože někteří pořadatelé opravdu nebyli kompetentní na to vykonávat svou práci, nevěděli ani co je rally...nicméně na druhou stranu opravdu minimální buzerace po celý průběh rally, přívětivě vypáskovaná místa, u mě dobrý chlapci a děkuji všem, kdo se na letošním ročníku podíleli.
PS: Jen obrovská škoda obou Rusů, mohlo to být okořeněno ještě skvělým bojem o vítězství, ale Mareš s Ingramem to vynahradili.
PS2: Chápu, že někteří očekávají za 450 Kč určité služby...nicméně se tady neustále zmiňuje částka. Já ji dám bez mrknutí oka...i kdyby to příští rok mělo být 500, za tak kvalitní zážitek na práci organizátorů a pořadatelů velice rád přispěji. Vždyť se podívejte, kolik stojí třeba lístek na jeden den MotoGP v Brně nebo MXGP v Lokti...