Novinky v MS 2020

Re: Novinky v MS 2020

Nový příspěvekod PLuto » stř 26.02.2020 14:38

Karbonyl píše:Takže vyřešeno, letošní Estonia bohužel zrušená...

Já si nejsem úplně jistý tím slovem "bohužel". Úplně přesně jsem nechápal smysl té akce. Pořadatelé se snažili dostat svůj podnik do MS a nacpali do toho celkem obrovské peníze, ale z FIA jim bylo řečeno, že nemají moc šancí, protože jsou charakterově (a celkem i termínově) hodně podobní Finsku. Jediná šance se skýtala v partnerství s dalšími pobaltskými zeměmi, ale do toho zase nechtěli jít. Takže z toho vlastně udělali testovací podnik pro MS ve Finsku, ale už v posledním roce o to týmy neměly až takový zájem a braly to jako nutné zlo. A letošní ročník plánovaný pouhý týden po Safari taky nikomu moc nevyhovoval...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Walach » pát 28.02.2020 10:43

Já zas úplně nerozumím, proč nerozumíš tomu "bohužel".
Pořadatelé se snažili dostat do MS, i když tam nevede úplně jednoduchá cesta. Že jsou charakterem i termínově velmi podobní Finsku? Jako by tohle zrovna nějak FIA vadilo... všichni si pamatujeme dobu kdy se jezdil jeden rok Kypr, Sardinie a Řecko, taky velmi podobné sobě navzájem. Oba taky dobře víme, že kdyby nasypali dostatek zlaťáků, tak je FIA úplně jedno že to vypadá jako Finsko, nebo jaký je termín. Spíš bych tak nějak čekal, že přesně tohle bylo cílem FIA...ale tady samozřejmě spekuluju :oops: :)
EDIT: k tomuhle jsem našel Pluto tvoje slova která sice již něco pamatují, ale jejich platnost to jen těžko sníží... nebo se pletu?
viewtopic.php?f=29&t=190&p=27167&hilit=bulharsko#p27167

PLuto píše:Jj, o účasti Bulharska bylo rozhodnuto ještě před odstartováním letošního ročníku. A přestože ten dopadl (i po) organizační stránce dost katastrofálně, nic to nemění na jeho zařazení do MS. Vloni byl Rajd Polski nejhůře hodnocenou soutěží ME, letos na tom Bulharsko nebylo o moc výš. Ale to se ví už dávno, že nerozhodují kvality, ale kontakty a finance. Momentálně není problém pro žádnou soutěž dostat se do MS (když ví jak na to)...

Je tady země, která má mistra světa, zemi kde je rally extrémně populární a na vzestupu. Pak přijdou tyhle vnitřní boje mezi organizátory a federací, ze kterých jako poškozené vyjdou obě dvě strany, ale zejména rallysport jako takový.
To mi opravdu přijde jako vhodné místo na použití "bohužel."
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod PLuto » ned 01.03.2020 20:07

Jj, já si to pamatuju úplně přesně. Ale situace se teď změnila v podobě trendu protěžování mimoevropských podniků. Proto jsou snahy Estonska či třeba Chorvatska celkem utopické.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 04.03.2020 13:54

Zrušená Rally Chile se podle všeho do MS už nevrátí. Zato Rally Itapua ve skoro sousedním Paraguaji se letos pojede jako kandidátský podnik WRC.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 04.03.2020 14:02

PLuto píše:Jj, já si to pamatuju úplně přesně. Ale situace se teď změnila v podobě trendu protěžování mimoevropských podniků. Proto jsou snahy Estonska či třeba Chorvatska celkem utopické.

Nejsem si jistý, jestli pořadatelé Estonska měli někdy reální ambice dostat se do MS, když nebyli schopní utáhnout Evropu, spíš bych to viděl jako docela dobře fungující marketingovou vějičku na investory a partnery, jako to svého času zkoušela u nás bohemka. A to aktuální WRC tóčo si v Estonsku rozjely týmy samy, jezdily tam na ostré testy x let a pořadatelé by byli blbí, kdyby to nevyužili. A byla to pro ně ideální rally, třeba Hyundai si tam loni nanečisto, ale v přímé konkurenci vyzkoušel evoluci aera, M-Sport - světová premiéra nové R5, takže nevím, jestli se to dá nazvat nezájmem.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 10.03.2020 17:26

Tak už víme zase něco víc o autech pro WRC 2022.

- čtyřkolky, plně mechanické, bez centrálního diferenciálu a s pětikvaltem, tzn. zpět, kde jsme byli (a kde jsou R5)
- jen šest převodovek na sezonu

- menší zdvih náprav
- jednodušší tlumiče s menší možností úprav
- jednodušší konstrukce téměř všeho
- jen jedna těhlice pro všechna kola

- zákaz kapalinového chlazení brzd
- zjednodušený tvar nádrže
- zachování částečné aerodynamické svobody designu s cílem udržet agresivní vzhled
- zákaz aerodynamických efektů od vnitříních vzduchových kanálů a hadic
- zjednodušené křídlo

Přidejme, co jsme věděli už z dřívějška.

- povolení prostorového rámu a určité "zmenšení" sériového auta pro konstrukci prototypového závoďáku
- jednotný hybridní systém pro všechny výrobce dodávaný FIA
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pát 20.03.2020 03:52

O Portugalsku a Sardínii se rozhodne na začátku dubna.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » ned 22.03.2020 16:41

Barvy Loubeta

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » ned 22.03.2020 22:01

1. Poděkování Plutovi, že ten (polo)mrtvý čas stále oživuje svými občasnými příspěvky.
2. Barvy Loubetovy i20 jsou hezké, snad se s ní brzy sveze.
3.S denními řadami, byť zejména v ITA vypadají pořád hrůzně (nakažení v CZ: 205 - 162 - 125, ITA: včera 6557 (793 mrtvých), dnes 5560 (561) )
začínám být (velmi) opatrný optimista. Otázka ohlášení zrušení (či přesunutí) Portugalska a Sardinie je dle mého jen otázka času, moc růžově nevidím ani Keňu (do Afriky to dorazí se zpožděním), každopádně s Finskem by to (snad) už mohlo klapnout. Takže Loubetův program (Portugalsko, Itálie, Keňa, Finsko, Nový Zéland, Turecko, Německo, Velká Británie a Japonsko) by se snad aspoň zčásti mohl vydařit. Každé nové jméno ve WRC je dobré.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 22.03.2020 22:06

Já naopak optimistický nejsem. Dokud totiž budou alespoň některé země stále zamořené, tak se nebude moct cestovat. V dané zemi nemusí být ani jeden nakažený, ale pokud budou v těch okolních, tak jednak tam nebudou moct diváci, ale nejspíš ani závodní týmy. Nikdo si neriskne dát několika stovkám lidí výjimku. Proto já osobně mám obavu ze zrušení celé sezony MS a ME.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2020