Novinky v MČR a RSS v sezóně 2020

Re: Novinky v MČR a RSS v sezóně 2020

Nový příspěvekod nowi » sob 18.04.2020 20:26

Říct v současné době nějaké relevantní informace ohledně dalšího vývoje motorsportu je pořád trochu věštění z křišťálové koule. Do dvou měsíců (dá-li ten nahoře a hlavně Prymula a jeho garda), se snad vše rozeběhne a pak se uvidí. Jedno je jisté. Úbytek peněz bude ve všech odvětvích lidské činnosti, vše se bude nějakou dobu rozdělovat na věci nezbytné a zbytné. Myslím, že celá situace by měla vyústit k skutečnosti, že Autoklub, pořadatelé i jezdci by měli začít táhnout za jeden provaz, přestat si navzájem házet klacky pod nohy a řešit často malichernosti. Jedině tak se bude dát (ze začátku s velkými porodními bolestmi), zase pomalu rozehrát hru zvanou "rally". Dobře na tom nebude skoro nikdo a pokud se jezdci budou chtít svézt a pořadatelé mít relativně naplněné startovní listiny, bude se muset "na velíně v Praze" najít rozumné a pro všechny schůdné řešení. Možná je to jen má utopická fantasmagorie, ale to se teprve uvidí.
nowi
N/1

Nový příspěvekod Karbonyl » sob 18.04.2020 20:58

Jaké klacky pod nohama máš konkrétně na mysli?
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod kondec » ned 19.04.2020 07:49

Pluto: Mám za to, že komunikace s pořadateli stále běží. A proč rušit šampionát v dubnu? Jsou pořadatelé, kteří to už letos odpískali, ale další zatím čekají co se bude dít a i když bude závodů méně, pořád je dost času. Rušení mistrovství a pořádání volných závodů nikomu nic nepřinese, ani ekonomicky, spíše naopak. Bohužel dnes není nikdo schopen říct nějaké aspoň základní info, od kterého data by se dalo odrazit a začít třeba připravovat sezonu od srpna, září, ... . Jinak souhlasím s tebou ohledně peněž a daleko větší ekonomické problémy vidím u pořadatelů. Je to dáno i tím, že pokud mám nenaplněný rozpočet jako jezdec, můžu omezit program. Ale pořadatel takovou možnost nemá.
Karbonyl: Kdyby se zrušilo dvoustupňové mistrovství a odjel se pouze jeden šampionát třeba se slovenským bodováním, tak je to ok, ale uspořádat dva rozdílné seriály na jednom podniku je za mne špatně.
nowi: To taky nechápu jaké klacky to mají být? Spíš bych viděl možnost úpravy předpisů, například při velkém nedostatku pořadatelů možnost zkrácení sprintů až někam k formátu zimního MIkuláše. Možná by se tak zvýšil počet počet těch co by to zvládli a pak by dávalo smysl kalendář před koncem roku zahustit.
kondec
N/1

Nový příspěvekod PLuto » ned 19.04.2020 13:33

Nesouhlasím s tím, že by zrušení mistrovství a místo toho uspořádání volných závodů nikomu nic nepřineslo. Spíš naopak si myslím, že nemá cenu za každou cenu trvat na tom, že to musí být mistrák, pokud nebudeme schopni dát dohromady dostatečný počet soutěží v rozumných termínech. Ale abys mě chápal, já ntvrdím, že se mistrák musí zrušit. Já jen napsal dvě varianty, které jsou podle mě nejpravděpodobnější.

Spojení dvou šampionátů na jedné soutěži (velká+sprint) je podle mě taky špatně, to jsem říkal vždycky.

A k té poslední části - nejsem si jistý, jestli by takové drastické zkracování na úroveň 30 km razantně pomohlo. Já bych byl radši, kdyby se jelo méně závodů, ale aspoň na slušné úrovni co se týká kilometrů než víc takovýcho rychlosprintů. Závodníci stejně nebudou schopni jet závody každé dva týdny, takže radši méně závodů s více závodníky než za každou cenu hodně soutěží s pár auty.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod kondec » ned 19.04.2020 15:16

Petře, moje myšlenka byla ta, že kdyby se nepodařilo dát dohromady kalendář kvůli finačním nebo jiným problémům pořadatelů, byla by to možnost. A je jedno, zda by to bylo 30 km nebo 40 km.
kondec
N/1

Nový příspěvekod PLuto » ned 19.04.2020 15:52

To je jasné. Prostě se bude operovat s tím, co bude k dispozici. Co tak zjišťuju kolem, tak podobným způsobem o tom uvažují i v ostatních zemích.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » sob 25.04.2020 17:34

Vlček v barvách pro rok 2020 v reálu tu asi ještě nebyl
Obrázek
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » pon 27.04.2020 19:49

Dnešní vyjádření ohledně volného podniku v Sosnové jako první letošní "rally" (termín 19.-20.6.) se dá teda chápat, že Rally Plzeň (6.6.) je jasně zrušená/odložená?
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 27.04.2020 21:13

Z vyjádření se dá chápat cokoliv. Jak to bude s Rally Plzeň zatím není jasné. V tuto chvíli nebyla ani odložena, ani zrušena.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 27.04.2020 21:16

Zmíněná reportáž o Sosnové

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2020