Předně jsem rád, že tady debata probíhá věcně, i když na to máme určitě mírně odlišnej názor
Jinak mě asi nikdo nebude obvińovat z toho, že já bych WRC uvrhnul v nějakou nemilost, já ty auta miluju. Shodneme se ale na tom, že WRC (třeba i ta stará vrána co jezdí Pech) je technicky jinde než současná R5?
Co jsi psal dál, tam vždycky byl nějakej časovej vývoj, něco staršího plynule nahrazovalo něco mladšího, modernějšího a většinou rychlejšího a kdo to chtěl dorovnat (ty nový možnosti), tak reagoval (krásně to bylo vidět na přechodech ze S2000 na R5 - logicky se R5 dělala jako rychlejší, ale zároveň levnější na provoz, protože S2000 byla technicky taky trochu jinde ne?).
Samozřejmě by šlo zrušit ten nesmysl ohledně registrace a umožnit i ostatním si něco takovýho pořídit (troufnu si tvrdit, že moc dalších lidí by se nenašlo na nějakej ucelenej program a určitě by nebojovali o titul - nebo mě teď nikdo takovej krom Kopejdy nenapadá). Tam ale zcela logicky ani snaha jet s WRC neni. Jenže tady pak je ta smečka vlastníků tý dlouhodobě tlačený kategorie R5 v národním mistráku a těm to musí vadit - nakoupili auta a teď by jim někdo pustil štiku do rybníka? Vlček se v tom vyjádření vlastně nijak nevyjádřil, shrnul fakta a osobní názor nula - to mě zrovna u něj překvapuje, on měl vždycky na všechno jasnej názor, ale nechtěl proti sobě otočit pozornost fanoušků. Opak udělal Štajf a Černý.
A ano, máš pravdu, že v absolutním pořadí se vždycky započítávaj auta různejch kategorií, pro mě by ale měl a má titul váhu při soupeření se srovnatelnou technikou (a teď teda rozhodně nemyslim "továrna" vs. soukromník) - a abych nebyl náhodou osočenej z nějakýho nadržování Škodě, klidně ať tady u nás vyhraje titul Huttunen (s nějakou registrací jak to bylo, jestli se to zase nezměnilo) na Hyundai nebo někdo na nový Fiestě nebo Citroënu ... to neni vůbec o tom, že musí vyhrát Škoda. Ta ale beze sporu ukazuje, kde je ten vrchol kategorie a ostatním, kde je těch 100% nebo ne?
Nemám rád takový to co by kdyby, ale když se bavíme o tom absolutním pořadí - jakou váhu by měl u Tebe titul pro někoho, kdo by sem v případě možnosti dovezl třeba novou Fiestu WRC (např. od Tuohina) a porazil tady všechny ostatní o parník, bylo by to za Tebe v pořádku? Za mě jak už jsem po konci sezony psal, já titul Pechnovi přeju, bylo to letos zase po letech napínavý, ale ta pachuť rozdílný techniky třeba u mě prostě bude. Jinak já si uvědomuju, co je absolutní pořadí, ale uvědomuje si ta smečka kritiků, že v tom absolutním pořadí se taky jede o ten titul?