Kowax Valašská Rally ValMez [MČR, ERT]

Re: Kowax Valašská Rally ValMez [MČR, ERT]

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 18.03.2021 22:17

ad Pluto: ... anebo si spíš dělají alibi a nechávají zadní vrátka, když nastane průser, třeba i jen mediální. Aspoň pak mohou říct, my to říkali a doporučovali, ať se nezávodí. Jinak osobně bych byl radši, kdyby dali ten milión Tomaštíkovi, ať si pokryje ztráty a závod přesune na léto. Ale vím, to je sci-fi ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Disco Stu » čtv 18.03.2021 22:27

pozor abys nevzbudil mkeina.
Disco Stu
N/1

Nový příspěvekod PetrWRC » čtv 18.03.2021 22:31

To Tomáš: To kdyby se mělo čistě teoreticky stát, tak ani nechtěj domejšlet ty příběhy okolo toho :D

Jinak to částečně PR určitě je, něco udělali navíc a nemuseli, tak to mediálně prodávaj - ta pomoc není ale až teď, to je dohledatelný přímo na webu, kam Škoda odkazuje. Takže mimo jiné teď vybrali zrovna tuhle nemocici jako další v řadě, když se ta zpráva týká Valašky. Za tohle bych mínusové body určitě nedával.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 18.03.2021 22:34

ad Disco Stu: Ten je mi ukradený (tam je nejspíš nějaký osobní problém k JT, jinak si to neumím vysvětlit), mně jde o rally jako takovou a v tomto sdílím podobné obavy jako PetrWRC
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 18.03.2021 22:36

PetrWRC píše:To Tomáš: To kdyby se mělo čistě teoreticky stát, tak ani nechtěj domejšlet ty příběhy okolo toho :D
...

Jasně, proto jsem psal sci-fi :-)
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod pelikan » čtv 18.03.2021 23:00

On mkein alias kein se teď párkrát realizoval i na ewrc :lol: .Furt stejný kydy jako zde.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod mkein » pát 19.03.2021 08:18

Dobré ráno, na úvod, vím že jsem si udělil dobrovolný ban, ale ne nadarmo se říká ,,nikdy neříkej nikdy" .-)
..chtěl jsem jsem říct jen tři věci:
- ad Skoda , nevím, jestli si někdo uvědomuje, že nebýt kontroverze s Valaškou, nebyly by ani dary pro špitál ve ValMezu..jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré...
- ad Valaška samotná.... v rovině ,,kampaně" kde se dělíme na zlé a hodné ,nenávidíme po compu aniž bychom se znali lze vysledovat jak katastrofálně po morální stránce na tom společnost je...jak zpívá Dan Landa ,, strach létá stádu nad hlavou" ....napadlo někoho z Vás, že když se Valaška nepojede, zachrání to třeba někomu život a není to nějaká iluze.... v posledním měsíci v mém okolí zemřelo na Covid v mém okolí několik blízkých lidí, GB mutace skutečně funguje a je proklatě rychlá...opravdu si myslíte, že rally je bublina, že když se zakážou diváci a svět je zase sluníčkový a bez rizika .... vše podřídíme komerci a peńězům,
- a ta třetí věc, tak nějak si říkám, že pokud můžeš něco udělat, když máš pocit že je něco špatně tak to udělej, tak jsem to udělal a věci se dějí, včera jsem si potykal s Jaromírem, jediné co mě překvapilo, jak plynule mluví ( i píše) pražskou pepíkovštinou, jenom jsem mu to nestačil říct, protože típl telefon...tak to vyřizuju alespoń takhle....
... jo a omlouvám se Plutovi že využívám jeho web ...,
mkein
Rally škola

Nový příspěvekod PetrWRC » pát 19.03.2021 08:51

To mkein: Na tohle se dá reagovat a je to bez nějakých napadání, takže ...

ad) Škoda a nemocnice - pleteš se, Škoda podobně pomáhá už dlouho a je to snadno dohledatelný - včetně těch obědů https://www.skodaautopomaha.cz/ ... určitě si na tom honí plusové body, byla by hloupost to ale neprezentovat ne? Třeba právě proto, aby nebyla lidma napadaná za to, že nic nedělá a může, i když určitě nemusí.

ad) zakazuje se mobilita lidí a teď by se najednou uvolnilo to, že můžou přicestovat stovky z nejen celé republiky, ale i z venku (ano, s testy a pod, vše schváleno, to vůbec nerozporuju) ... ale myslíš si, že tyhle "nepodstatný detaily" budou vnímat běžný lidi, co tohle asi budou v místě těžko chápat? Dokážeš si představit, že by se to tam 10 dnů po Valašce nedej bože nějak rozjelo, tak kdo by to dostal vmetený do obličeje jako první. Takže abych odpověděl - ne, tim že se neumožní vstup diváků nebude všechno vyřešený a ne, ani tim, kdyby se Valaška měla posunout, tak se nic nevyřeší, ale určitě se to tim nezhorší. Ohledně vytížení zdravotníků/hasičů/policie - tam mi to taky moc vhodný nepřijde, i když asi i u nich by to mohla bejt za dlouhou dobu nějaká pozitivní věc, že se svět vrací alespoň nějak do normálu
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod mkein » pát 19.03.2021 09:34

to PetrWRC
...hele, já se fakt nechci stylizovat do role mesiáše, ano jsem kontroverzní ale účelově, už rok tady sledujeme telenovelu jako z pera F.Kafky , člověk si asi opravdu zvykne na všechno, nebudu tu opakovat to co všichni známe...na rozdíl od stáda si vystačím sám a můj názor jsem napsal... ale zpět k rally, opravdu je toto budoucnost kterou chceme:
Zázemí pořadatelskému týmu Valašské rally poskytne již tradičně valašskomeziříčská radnice. „Jsem opravdu rád, že se týmu kolem Jaromíra Tomaštíka podařilo vyjednat u Ministerstva zdravotnictví výjimku a Valaška se letos pojede. Byla by obrovská škoda, kdybychom o tento motoristický podnik s mezinárodním renomé přišli kvůli koronaviru. O to víc je třeba, aby fanoušci dbali na platná opatření, zůstali doma a nehrozili tak průběh rally,“ myslí si starosta Robert Stržínek.

S ohledem na současnou epidemickou situaci a platná opatření museli pořadatelé zrušit většinu divácky atraktivních programů včetně oblíbeného cíle na náměstí ve Valašském Meziříčí. „Mrzí nás to, avšak dojednat výjimky nejen u Ministerstva zdravotnictví ČR, ale zejména u FIA (Mezinárodní automobilová federace) v Paříži, nebylo vůbec jednoduché. Že se to nakonec podařilo, je pro nás obrovským závazkem. Valaška bude jakýmsi pilotním projektem, který by měl ukázat, že díky ukázněným divákům, kteří budou letos rychlostní zkoušky sledovat z pohodlí domova, je možné i v dnešní době podobné podniky pořádat,“ vysvětluje Jaromír Tomaštík, předseda organizačního výboru 39. KOWAX Valašské rally ValMez. V případě, že by diváci výzvu pořadatelů neuposlechli a kolem tratí jednotlivých RZ se i přesto shlukovali, hrozí, že bude daná zkouška zrušena. „Dohlížet na to bude nejen náš pořadatelský tým, ale také zástupci FIA. Věříme, že diváci tato opatření pochopí a budou je respektovat. Intenzivně pro ně připravujeme online přenosy z jednotlivých RZ, díky nimž toho uvidí mnohem více než u trati samotné. O Valašku tak rozhodně nepřijdou,“ uklidňuje fanoušky Jaromír Tomaštík.
https://www.valasskemezirici.cz/valaska ... ek/d-45655
...co takhle Jaromíre vyzvat posádky aby svůj vklad věnovali třeba na novou sanitku pro špitál ve ValMezu, nebo si budeme pořád hrát na to kdo z koho, kdo vyjedná ještě lepší výjímky pro vyvolené....
mkein
Rally škola

Nový příspěvekod nowi » pát 19.03.2021 10:59

PetrWRC píše:To mkein: Na tohle se dá reagovat a je to bez nějakých napadání, takže ...

ad) zakazuje se mobilita lidí a teď by se najednou uvolnilo to, že můžou přicestovat stovky z nejen celé republiky, ale i z venku (ano, s testy a pod, vše schváleno, to vůbec nerozporuju) ... ale myslíš si, že tyhle "nepodstatný detaily" budou vnímat běžný lidi, co tohle asi budou v místě těžko chápat? Dokážeš si představit, že by se to tam 10 dnů po Valašce nedej bože nějak rozjelo, tak kdo by to dostal vmetený do obličeje jako první. Takže abych odpověděl - ne, tim že se neumožní vstup diváků nebude všechno vyřešený a ne, ani tim, kdyby se Valaška měla posunout, tak se nic nevyřeší, ale určitě se to tim nezhorší. Ohledně vytížení zdravotníků/hasičů/policie - tam mi to taky moc vhodný nepřijde, i když asi i u nich by to mohla bejt za dlouhou dobu nějaká pozitivní věc, že se svět vrací alespoň nějak do normálu

¨
Já bych jen reagoval, že má velká část fanoušků představu, že když se konečně pojede rally, tak začne mít spousta nezúčastněných lidí falešný pocit, že se svět vrací do normálu. Ale ono to tak úplně nebude - věřím tomu, že pro navození pocitu, že svět se vrací do normálu, by pro ně bylo daleko přínosnější například to, že by mohli skrze republiku jezdit bez omezení, ubytovat se, kde chtějí, zajít si na výletě na oběd (ne do ešusu, ze kterého si to sní někde na parkovišti) či navštívit posilovnu nebo aquapark. Říkat, že odjetí rally je měřítkem normálnosti, je hloupost a to říkám jako člověk, který soutěžemi žije už nějaký ten pátek. Já osobně se bojím, aby Valaška české rally neudělala celkově spíše medvědí službu. Lidi v ČR už jsou fakt celkově naštvaní, unavení, negativní zprávy se valí jedna za druhou. Normální život je paralyzován. A teď se jim skrze okresy začnou valit kolony aut z celé republiky a posléze pomalovaná auta "milionářů"? Možná pak ti, co s rally nesouhlasili, ale tiše ji trpěli, proti ní začnou aktivněji vystupovat. Ano, je to jen má teorie, ale na vše je potřeba se podívat pohledem nezúčastněné osoby, ne skalního fanouška. Stačí se podívat, jaké reakce dokázalo vyvolat pár otestovaných lidí na fotbalové tribuně...
nowi
N/1

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2021