to PetrWRC
...hele, já se fakt nechci stylizovat do role mesiáše, ano jsem kontroverzní ale účelově, už rok tady sledujeme telenovelu jako z pera F.Kafky , člověk si asi opravdu zvykne na všechno, nebudu tu opakovat to co všichni známe...na rozdíl od stáda si vystačím sám a můj názor jsem napsal... ale zpět k rally, opravdu je toto budoucnost kterou chceme:
Zázemí pořadatelskému týmu Valašské rally poskytne již tradičně valašskomeziříčská radnice. „Jsem opravdu rád, že se týmu kolem Jaromíra Tomaštíka podařilo vyjednat u Ministerstva zdravotnictví výjimku a Valaška se letos pojede. Byla by obrovská škoda, kdybychom o tento motoristický podnik s mezinárodním renomé přišli kvůli koronaviru. O to víc je třeba, aby fanoušci dbali na platná opatření, zůstali doma a nehrozili tak průběh rally,“ myslí si starosta Robert Stržínek.
S ohledem na současnou epidemickou situaci a platná opatření museli pořadatelé zrušit většinu divácky atraktivních programů včetně oblíbeného cíle na náměstí ve Valašském Meziříčí. „Mrzí nás to, avšak dojednat výjimky nejen u Ministerstva zdravotnictví ČR, ale zejména u FIA (Mezinárodní automobilová federace) v Paříži, nebylo vůbec jednoduché. Že se to nakonec podařilo, je pro nás obrovským závazkem. Valaška bude jakýmsi pilotním projektem, který by měl ukázat, že díky ukázněným divákům, kteří budou letos rychlostní zkoušky sledovat z pohodlí domova, je možné i v dnešní době podobné podniky pořádat,“ vysvětluje Jaromír Tomaštík, předseda organizačního výboru 39. KOWAX Valašské rally ValMez. V případě, že by diváci výzvu pořadatelů neuposlechli a kolem tratí jednotlivých RZ se i přesto shlukovali, hrozí, že bude daná zkouška zrušena. „Dohlížet na to bude nejen náš pořadatelský tým, ale také zástupci FIA. Věříme, že diváci tato opatření pochopí a budou je respektovat. Intenzivně pro ně připravujeme online přenosy z jednotlivých RZ, díky nimž toho uvidí mnohem více než u trati samotné. O Valašku tak rozhodně nepřijdou,“ uklidňuje fanoušky Jaromír Tomaštík.
https://www.valasskemezirici.cz/valaska ... ek/d-45655...co takhle Jaromíre vyzvat posádky aby svůj vklad věnovali třeba na novou sanitku pro špitál ve ValMezu, nebo si budeme pořád hrát na to kdo z koho, kdo vyjedná ještě lepší výjímky pro vyvolené....