PLuto píše:Přemýšlel jsem, jestli do toho zasáhnout, obecně nemám rád cenzuru ani jakékoliv její náznaky. Ale vystupování mkeina zde na fóru se mi nelíbí. Zaregistroval se jen pár dní a jen proto, aby sem přinesl zášť, urážky a pomluvy. Už mu bylo posláno varování a pokud se neumírní, bude mu udělen ban.
Petře, rozumím tvým rozpakům, kdy něco urážlivého utnout a kdy to ještě nechat běžet. Já chodím diskutovat tady a ne na ewrc právě proto, že se zde vede v drtivé většině kultivovaná diskuze (na ewrc se z toho občas stává žumpa). Když tady spolu nesouhlasíme či máme odlišné názory, dokážeme to vyjádřit slušně a respektujeme se. Poslední dva nově připojení s nicky "mkein" a "hnus" se - z mého pohledu - dostali za hranu toho, co považuji za ještě únosné. Vyloučit z diskuze lidi, kteří opakovaně napadají někoho v dlouhých textech, kde ironie přechází v trapnost (mkein) či urážejí druhé (hnus) za jejich názor formulacemi typu "vypouštění hoven", mi nepřijde jako cenzura, nýbrž jako udržení přijatelné míry slušnosti i v internetovém prostředí.