Kowax Valašská Rally ValMez [MČR, ERT]

Re: Kowax Valašská Rally ValMez [MČR, ERT]

Nový příspěvekod Tomáš » ned 21.03.2021 22:13

PLuto píše:Přemýšlel jsem, jestli do toho zasáhnout, obecně nemám rád cenzuru ani jakékoliv její náznaky. Ale vystupování mkeina zde na fóru se mi nelíbí. Zaregistroval se jen pár dní a jen proto, aby sem přinesl zášť, urážky a pomluvy. Už mu bylo posláno varování a pokud se neumírní, bude mu udělen ban.

Petře, rozumím tvým rozpakům, kdy něco urážlivého utnout a kdy to ještě nechat běžet. Já chodím diskutovat tady a ne na ewrc právě proto, že se zde vede v drtivé většině kultivovaná diskuze (na ewrc se z toho občas stává žumpa). Když tady spolu nesouhlasíme či máme odlišné názory, dokážeme to vyjádřit slušně a respektujeme se. Poslední dva nově připojení s nicky "mkein" a "hnus" se - z mého pohledu - dostali za hranu toho, co považuji za ještě únosné. Vyloučit z diskuze lidi, kteří opakovaně napadají někoho v dlouhých textech, kde ironie přechází v trapnost (mkein) či urážejí druhé (hnus) za jejich názor formulacemi typu "vypouštění hoven", mi nepřijde jako cenzura, nýbrž jako udržení přijatelné míry slušnosti i v internetovém prostředí.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod nowi » pon 22.03.2021 10:06

Odvedu na chvíli téma trochu jiným směrem - ví se, proč v letošním roce není vůbec, co se týče RZ, využit areál v Kopřivnici? V minulých letech se tam závodilo během rally možná až zbytečně často a letos, kdy není situace příznivá, tam bude pouze servis a shake.
nowi
N/1

Nový příspěvekod PLuto » pon 22.03.2021 14:33

Přiznávám se, že vypuštění Kopřivnice mě taky překvapilo, ale ještě jsem nepátral po tom, proč se tam nejede. Ale jakožto milovník spíš klasických RZ toto rozhodnutí samozřejmě kvituju.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 22.03.2021 15:35

Tak na to by odpověděl nejlépe Jarda Tomaštík, to nemůže vědět ani Pluto, ani já. Můžu jen spekulovat. Zatím každý rok JT trať posouval trať k lepšímu (snad ten loňský rok nebyl ideální, ale to bylo dáno i kompromisy a spojením velký Valmez + sprint Fulnek). A protože je to opravdu velmi schopný organizátor, tak pro letošek našel 70 km (x2) erzet i mimo Tatru, takže tam nemusel dávat ani ty krátké tatrovácké erzety, pro nimž se občas někdo ozve. No a taky když tu trať začal chystat někdy po loňském ročníku na konci léta a na podzim, tak nemohl tušit, že tady ta epidemie pořád bude a ještě v takovém rozsahu ...
K trati: mapy jsem ještě neviděl, ale z harmonogramu člověk dokáže vytušit, že to nejspíš bude moc pěkné závodění. Po pauze se vrací hájovsko-hukvaldská erzeta (RZ1). Jestli bude mít ten parádní konec na úzkém jako v 2018, tak to bude super. Lešná se protahuje na skoro 20 km (vloni zkráceno kvůli sprintu) se začátkem jako v 2019 (technické úseky v lesních pasážích). Neděle s (asi nejslabší) polookruhovou Juřinkou, ale už bez té zbytečné palby na konci jako vloni. Pak naprostá pecka - po 29 letech návrat jedné z legendárních zkoušek Barum i Valašské rally 80-tých let Poličná -Jarcová. Tehdy tam byly průměry okolo 90km/h, tak jsem zvědavý, kam se to posune letos. No a na závěr další klasika - Bystřička, ale prodloužená do delší podoby s cílem nejspíš ve Vidči. Oproti loňsku tak vypadává oderská část (Fulnek, Odry a polygon nejspíš až při sprintu) i nesmyslně rychlá Choryně, která už svým charakterem neodpovídá dnešním vozům. No a o co lépe vypadá trať, tak o to víc pak člověka mrzí, že to letos bude bez diváků (resp. snad bez diváků).
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Rendy » pon 22.03.2021 15:47

nowi píše:Odvedu na chvíli téma trochu jiným směrem - ví se, proč v letošním roce není vůbec, co se týče RZ, využit areál v Kopřivnici? V minulých letech se tam závodilo během rally možná až zbytečně často a letos, kdy není situace příznivá, tam bude pouze servis a shake.

Vysvětlení pana ředitele Kouřila bylo velmi jednoduché: našli jsme dostatečné množství kilometrů v okolí, takže nebylo nutné si polygonem pomoci :D . Jakožto každoroční hater polygonu, to kvituji také.
Rendy
A/5

Nový příspěvekod PLuto » pon 22.03.2021 16:53

Při letošní Valašské Rally se bude používat bezkontaktní systém jízdních výkazů.

V tomto souboru je popsaný jasný postup. Poprosil bych všechny závodníky, aby si to nastudovali (soubor je k dispozici i na oficiální stránce soutěže):

ČASOMĚŘIČI 2021.pdf
(454.05 KiB) 325 krát

V mistrovství světa k tomu udělali instruktážní video. Některé věci se u nás budou dít trošku jinak, ale základní postup na časových kontrolách, startech a cílech zůstává stejný.

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » pon 22.03.2021 18:43

Polygon taky ztrácí smysl jako hlavní divácká erzeta rally, když tam žádní lidi nebudou :D
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 22.03.2021 19:04

Tak ono to bylo fajn i pro mechoše, ať se zabaví. Došroubovali a šli se kouknout ... ;)
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Peperoma » pon 22.03.2021 19:46

Ještě bych doplnil startovní listinu: http://valasskarally.cz/data/home/media ... rtovka.pdf
Startovka je moc hezká, kompletní česká špička, jedině s vyjímkou P. Semerád,V.Štajf. Naopak potěší start zahraničních posádek s vozy R5, kde samozřejmě vyčnívá start Gryazina, který předpokládám bere Valašsku jako test před Chorvatskem.
Peperoma
N/1

Nový příspěvekod pelikan » pon 22.03.2021 21:30

Ta absence Petra Semeráda mě mrzí. Nedávno tuším startoval v Kopřivnici na Traiva cupu s Mišákem. Sám jsem si říkal, že když TopCars začal připravovat auto někomu do WRC2 tak možná pojede jen s Lancerem. Možná je v tom v obou případech nechuť startovat v této vypjaté době.
pelikan
N/2

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2021