Kowax Valašská Rally ValMez [MČR, ERT]

Re: Kowax Valašská Rally ValMez [MČR, ERT]

Nový příspěvekod PLuto » čtv 25.03.2021 00:33

MrKenneth píše:Samozřejmě jsem myslel seznam přihlášených, který byl na ISu, kde bylo i rozepsané, kdo jede v jakých šampionátech.

Jo, to bude možná hned ze začátku přihlašování, pak už se to změnilo. Ono, upřímně, půlka lidí se nedokáže správně přihlásit...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » čtv 25.03.2021 21:46

Pořadatelé KOWAX Valašská rally Valmez 2021 evidují omluvenky od sedmi jezdců:
st. č. 32 Michal Savruk
st. č. 33 Roman Popovič
st. č. 34 Marek Vlček
st.č. 39 Blažej Gazda
st.č. 43 Michal Tochowicz
st.č. 55 Tomáš Hauptvogel
st. č. 64 Karel Ulbricht.

Vlček myslim i testoval
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 25.03.2021 22:52

V jednom případě odchycen covid ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 25.03.2021 22:57

PLuto píše:Jo, to bude možná hned ze začátku přihlašování, pak už se to změnilo. Ono, upřímně, půlka lidí se nedokáže správně přihlásit...

Jednu část problémů udělají jezdci špatným přihlašování, druhou komisaři, kteří nedokáži před závody odfiltrovat, kdo kde boduje. Vzpomínám jak vloni rozjařený Mravenecz gratuloval Albertu Mariovi Lamoralu Miguelu Janu Gabrielovi k třetímu místu v P2+ (dle výsledků tam byl) a zmatený aristokrat netušil. o čem je řeč :-)
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » čtv 25.03.2021 23:01

Tomáš píše:Jednu část problémů udělají jezdci špatným přihlašování

To je bohužel velký problém, který nejsem schopen naše jezdce naučit...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 25.03.2021 23:03

Tomáš píše:druhou komisaři, kteří nedokáži před závody odfiltrovat, kdo kde boduje. Vzpomínám jak vloni rozjařený Mravenecz gratuloval Albertu Mariovi Lamoralu Miguelu Janu Gabrielovi k třetímu místu v P2+ (dle výsledků tam byl) a zmatený aristokrat netušil. o čem je řeč :-)

V P2+ nikde nezávodil. To je tak, když se neberou v patrnost oficiální výsledkové zdroje ;)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 25.03.2021 23:11

Ne ne, Petře, normálně byl na Valašce veden v průběžných výsledcích P2+, bylo to i na oficiálních stránkách rally, to vím na sto procent. Opravovalo se to až v cíli. Stejně jako Nick Loof na Bohemii byl veden jako jezdec bodující do MČR .... Ale těch chyb bylo v minulosti tolik, že to snad ani nemá cenu rozebírat. Však jsme to spolu i párkrát řešili ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » pát 26.03.2021 01:24

Tomáš píše:Ne ne, Petře, normálně byl na Valašce veden v průběžných výsledcích P2+, bylo to i na oficiálních stránkách rally, to vím na sto procent. Opravovalo se to až v cíli. Stejně jako Nick Loof na Bohemii byl veden jako jezdec bodující do MČR .... Ale těch chyb bylo v minulosti tolik, že to snad ani nemá cenu rozebírat. Však jsme to spolu i párkrát řešili ...

Na Bohemii nevím, tam jsem nebyl. Ale na Rally-Base určitě Loof v MČR nebyl.

Co se týká Valašky, schválně jsem si našel starou zálohu a podíval se. Minimálně na seznamu převzatých (a tedy i na všech následujících startovkách i výsledcích) je zařazený správně, žádné P2+. Viz obrázek. Díval jsem se i na úvodní data při nahrávání do Rally-base a tam je to taky správně.

valaska2020_prevzati.jpg
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pát 26.03.2021 07:40

Petře, tak v dnešní počítačové době je podstatné, v který čas se záloha dělá :-)
1. Thurn und Taxis byl na Valašce veden v rámci P2+ na ofic. internetové vývěsce ještě v průběhu závodu. (mohl bych ti to odpřisáhnout na zdraví svých dětí, ale tuto přísahu už zdiskreditoval jeden agent :-) )
Podle toho to vycházelo i ewrc-results a proto ta historka se zmateným Mravenczem (jako znalec mohl vědět, že cizinci do P2+ nebodují) a ještě zmatenějším TT. Na rally base to bylo správně bez TT. Věř mi, že v průběhu rally jsem na internetových výsledcích 50% času, zbytek jsem u trati se stopkama nebo v servisu s diktafonem ...
2. Na Bohemii byl v of. startovce (podepsané komisaři) v rámci MČR Huttunen (mail s potvrzením od finské AKK, že se jedná o profesionálního jezdce, mi přišel ještě před soutěží), pak Loof a ještě jeden (jméno už si nevzpomenu), toho do konečných výsledků nedali. Jedeme z Bohemky zpátky domů a v konečných of. výsledcích na vývěsce je v rámci MČR je pořád Loof. Tak píšu smsku jednomu ze tří SK (ne, 12.7, 18.22 - a věř mi, že já s tím neumím dělat, abych si to zpětně do mobilu dopsal), jak to s ním je a jestli to není špatně. Pak si ještě voláme, dotyčná osoba nevěděla (napadlo mne, že když má vazby na Orsáka, tak třeba pojede celý mistrák). Každopádně po závodech se na autoklubu.cz už do třídy 6 Loof v rámci bodování nedostává.
Teď jsem se díval na of. stránky Bohemii, výsledky z loňska jsou tam už smazány. Být to ještě tak 2-3 roky zpátky, tak bych si vzal v tiskáči papírové věci a mohl ti to ukázat, v dnešní době ale už TS fungují jen jako výdejny novinářských vest a na loňské Bohemii, když jsem se dožadoval aspoň programu, tak mi řekli, že si ho mám jít koupit ... :-)
Na iks dalších chyb ale mohu ukázat, ty ještě na internetu jsou (resp. je mám doma v papírové podobě).
Např. v konečných výsledcích MČR 2019 je asi 40 chyb (psal jsem o tom tady někdy před rokem a čtvrt na fóru), mj. špatně dopočítané body třeba v absolutním pořadí stály první desítku (a tím i prioritu ASN) Kopáčka. V loňském roce zase vyřazovali ty, kteří měli jen jeden odjetý závod, nic takového ale v řádech nebylo. Samozřejmě i to se nějak dá dodatečně změnit, když se bude chtít ...
Jako vůbec jednu z největší kauz (a tady už nelze mluvit o zpětných opravách, ale o vysloveném falšování) znám případ Chovance ze Šumavy 96. Ve startovce i po první etapě veden v MMČR, v cíli vyhozen. Když se tehdy Matador team ohradil a že chce přešetření u FIA, poslali jim zpátky startovky bez Chovance v MMČR, vše podepsané sporťáky. Jestli chceš, klidně se u mne zastav, vyhrabuje je z archívu a ukážu ti původní i falšované dokumenty ještě v originální papírové podobě po 25 letech. A ukážu jména, která se na tom podíla (osoby tehdy vážené i v rámci struktur FIA) ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » pát 26.03.2021 09:26

Tomáš píše:Petře, tak v dnešní počítačové době je podstatné, v který čas se záloha dělá :-)
1. Thurn und Taxis byl na Valašce veden v rámci P2+ na ofic. internetové vývěsce ještě v průběhu závodu. (mohl bych ti to odpřisáhnout na zdraví svých dětí, ale tuto přísahu už zdiskreditoval jeden agent :-) )
Podle toho to vycházelo i ewrc-results a proto ta historka se zmateným Mravenczem (jako znalec mohl vědět, že cizinci do P2+ nebodují) a ještě zmatenějším TT. Na rally base to bylo správně bez TT. Věř mi, že v průběhu rally jsem na internetových výsledcích 50% času, zbytek jsem u trati se stopkama nebo v servisu s diktafonem ...
2. Na Bohemii byl v of. startovce (podepsané komisaři) v rámci MČR Huttunen (mail s potvrzením od finské AKK, že se jedná o profesionálního jezdce, mi přišel ještě před soutěží), pak Loof a ještě jeden (jméno už si nevzpomenu), toho do konečných výsledků nedali. Jedeme z Bohemky zpátky domů a v konečných of. výsledcích na vývěsce je v rámci MČR je pořád Loof. Tak píšu smsku jednomu ze tří SK (ne, 12.7, 18.22 - a věř mi, že já s tím neumím dělat, abych si to zpětně do mobilu dopsal), jak to s ním je a jestli to není špatně. Pak si ještě voláme, dotyčná osoba nevěděla (napadlo mne, že když má vazby na Orsáka, tak třeba pojede celý mistrák). Každopádně po závodech se na autoklubu.cz už do třídy 6 Loof v rámci bodování nedostává.
Teď jsem se díval na of. stránky Bohemii, výsledky z loňska jsou tam už smazány. Být to ještě tak 2-3 roky zpátky, tak bych si vzal v tiskáči papírové věci a mohl ti to ukázat, v dnešní době ale už TS fungují jen jako výdejny novinářských vest a na loňské Bohemii, když jsem se dožadoval aspoň programu, tak mi řekli, že si ho mám jít koupit ... :-)
Na iks dalších chyb ale mohu ukázat, ty ještě na internetu jsou (resp. je mám doma v papírové podobě).
Např. v konečných výsledcích MČR 2019 je asi 40 chyb (psal jsem o tom tady někdy před rokem a čtvrt na fóru), mj. špatně dopočítané body třeba v absolutním pořadí stály první desítku (a tím i prioritu ASN) Kopáčka. V loňském roce zase vyřazovali ty, kteří měli jen jeden odjetý závod, nic takového ale v řádech nebylo. Samozřejmě i to se nějak dá dodatečně změnit, když se bude chtít ...
Jako vůbec jednu z největší kauz (a tady už nelze mluvit o zpětných opravách, ale o vysloveném falšování) znám případ Chovance ze Šumavy 96. Ve startovce i po první etapě veden v MMČR, v cíli vyhozen. Když se tehdy Matador team ohradil a že chce přešetření u FIA, poslali jim zpátky startovky bez Chovance v MMČR, vše podepsané sporťáky. Jestli chceš, klidně se u mne zastav, vyhrabuje je z archívu a ukážu ti původní i falšované dokumenty ještě v originální papírové podobě po 25 letech. A ukážu jména, která se na tom podíla (osoby tehdy vážené i v rámci struktur FIA) ...

Nebavím se o dávné minulosti, s tím nemám nic společného. Ani s loňskou Bohemií. Ale na Valašce jsem vloni byl a kontroloval to. Výše poslaný seznam převzatých je ze zálohy, která byla dělána po úvodní technické přejímce tak, jak jsem ji odevzdal. Bohužel nemám nikde po ruce sporťáky podepsanou startovku z loňské oficiální nástěnky. Ale já jsem si naopak jistý, že tohle bylo dobře :)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2021