Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod dalva » pát 02.09.2022 18:04

Tady existuje jen a pouze jedna pravda a tu mají vždy jen "nejvyšší" o tom se tady přesvědčujeme již mnohokrát.Ale chápu,je to jejich business,takže si obhájí cokoliv,jakkoliv.Mužou si to dělat jak chtějí a taky,že budou.My můžeme pouze šoupat nohama a nadávat, stejně se nic nezmění :D
Diváci jsou vedlejší produkt a tak je s ním zacházeno i když tady platí,že taky nejde všem vyhovět.
Když už nejvyšší načnul téma bizár,tak toho bylo letos opravdu hodně,to je pravda.Ať už je to, zvládání diváků u RZ,kde to byl opravdu Bizár,nebo třeba již opěvované několikanásobné nezvládnutí zákazu vjezdu či parkování.
dalva
Rally škola

Nový příspěvekod vilemk » pát 02.09.2022 20:09

Za mě letos opět skvělá Barumka i přes původní (nakonec liché) obavy z harmonogramu a slabšího startovního pole. Absolvali jsme shake, 2x Troják, Maják a Pindulu. Asi jsme měli letos štěstí, ale diváci byli ukáznění, pořadatelé také fajn. Takže organizátoři, díky!

Co se týká promotéra: z pohledu fanouška mi jejich live přenosy, onboardy atd. přišly skvělé. Za 11 Euro jsem měl všechny videa a to nejen z Barum rally, ale i z jiných podniků ERC a WRC. Tak to průběžně ještě dnes sleduji.

Co mě ale vytočilo byla falešná zpráva o údajném úmrtí spolujezdce. Seděli jsme přímo na Pindule u sjezdu z hlavní silnice na vedlejší a borec vedle nás s někým telefonoval, najednou se postavil a hlási nám a dalším tuto děsivou zprávu z radia Kroměříž a že soutěž je zrušená. Z restaurace Pindula lidi začali odcházet po cestě. Naštěstí zanedlouho jel pořadatelský vůz a vyvracel tuto zprávu. V tu dobu jsme to už četli i na stránkách BR.
vilemk
Rally škola

Nový příspěvekod Karbonyl » pát 02.09.2022 20:20

Tomáš píše:Na druhou stranu těch magorů, co dělají binec, je na BR přece jenom víc, v tom máš pravdu. Ale na druhou stranu máte zase suverénně největší rozpočet, tak je třeba ty kvalitní pořadatele zaplatit, byť by byli z Hustopečí, Příbramí či Pačejova a logicky pak stojí více.

V Česku existuje několik pořadatelských skupin, které kočují mezi jednotlivými rally, a barumka je samozřejmě už řadu let využívá taky. Bez těchto lidí by nejen Barum, ale řada dalších soutěží měla velký personální problém.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Kubeeek6 » pát 02.09.2022 20:59

Karbonyl píše:Pak chtěj něco pořádat a v rozumných mezích zabezpečovat, když největším soupeřem je lidská blbost.

Lidská blbost někdy bohužel i na straně traťáků. Ono by bylo fakt lepší udělat nějakou určitou skupinu lidí třeba pod autoklubem, kteří by korzovali po českých rally a byly za to řádně zaplacení a rozuměli své práci dostatečně, než najmout kdejakého dobrovolného hasiče z Horní Dolní, který je na rally poprvé, rozumí tomu jak koza petrželí a trvá si na svých nařízeních, která odporují zdravému rozumu. Navíc některé tyto gumy vylízané jsou mnohdy hned ze startu verbálně agresivní a prostor k nějakému slušnému dialogu ani nedají. Jasně, u nějakých ožralých jedinců bych takový přístup pochopil, ale ve chvíli, kdy stojím sám v lese a chci se rozumně domluvit, mi tenhle zabedněný přístup zkazí dojem z celé rally.
Líbil se mi systém v Chorvatsku, kdy měl hlavní zodpovědnost traťák v oranžové vestě a v místě, kde bylo více lidí pomáhali s usměrňováním lidí ještě dobrovolníci ve vestách zelených. Ti stáli za páskou mezi lidmi a když bylo potřeba, slušně napomenuli a nebyly žádné zbytečné konflikty. Před startem RZ jsme se vždy s nimi slušně domluvili, kde můžeme stát, popř. byli ochotni udělat kompromis a pustit nás blíže k trati, protože používali zmiňovaný zdravý rozum. No a tam, kde už se to udržet nedalo, pomáhala s organizováním většího davu policie a té už si málokdo dovolil odporovat.
Kubeeek6
Rally škola

Nový příspěvekod _zb_ » pát 02.09.2022 21:36

dalva píše:No tak tedy konec dalšího pěkného místa, příští rok to tam bude minimálně 10 metrů v lese zapáskované,v horším případě balík či anticut.Tak tedy díky, hlavně těm co se rýpou v houně tím klackem.
Pořád kluci nesouhlasím,nikdy tam do toho lesa nikdo nevyletěl a nikdy se tam v tom lese nikomu nic nestalo.
Když čtu větu "v údolí neměl být nikdo" tak je mi z toho hodně smutno.Těch 600,- se vybíralo za co? Já myslel,že mohu jít kamkoliv podél celé trati :D
Nu což,budeme se muset dál schovávat v lesích a vylézat až na poslední chvíli.
Nešlo by ty anticuty dát do každé zatáčky,to by vyřešilo tu otázku jestli vůbec chodit na BR a platit vstupné.Rozumím pořadatelům,ale nechápu proč před lety bylo vše jinak a nebyl problém.

Ono stat za stromy pred tou levou odkud je ta fotka, co sem daval Don, je relativne bezpecne, ale kdybych delal bezpecaka, tak se za to rozhodne nepodepisu (stal jsem tam X krat taky). Ale tohle by vsechno proslo, nebyt z prominutim kretenu, co si stoupnou/sednou dal po smeru trati. Jestli tohle nechapes a jeste o kolegovi tady napises, ze je bonzak, tak to mas asi hodne zkreslene a netusis, kam to auto muze vletet…
Naposledy upravil _zb_ dne pát 02.09.2022 21:49, celkově upraveno 1
_zb_
Rally škola

Nový příspěvekod Karbonyl » pát 02.09.2022 21:46

Kubeeek6 píše:Lidská blbost někdy bohužel i na straně traťáků. Ono by bylo fakt lepší udělat nějakou určitou skupinu lidí třeba pod autoklubem, kteří by korzovali po českých rally a byly za to řádně zaplacení a rozuměli své práci dostatečně

A co jsem psal jeden příspěvek nazpět? Ono to existuje, ale i tam těch lidí není kdoví kolik, poskládáš z nich dohromady třeba jednu vložku...
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod dalva » sob 03.09.2022 10:16

Budu se po několikáté opakovat.Pokud někdo přijde žalovat pořadateli,že někde stojí lidé jak nemají tak je "Bonzák" protože prostě z nějakého důvodu má potřebu to požalovat,nabonzovat.A nebudem si pořád dokola lhát ani v tom že tam nikdy nikdo do toho lesa nehavaroval, když říkám nikdy,tak nikdy.To že tam bylo několik havárii na tu louku "není do lesa"
Nepřu se o to,že je to nebezpečné místo,to vůbec.Jen tvrdím nepopiratelnou pravdu, že do toho lesa nikdy nikdo nevletěl a že Don žaluje, což by na místě jistě valná většina řádně ocenila.
dalva
Rally škola

Nový příspěvekod Metriks » sob 03.09.2022 11:03

Však ti tady taky nikdo necpe, že někdy někdo vyletěl do lesa. A že se to nikdy nestalo neznamená, že se to stát nemůže.
Metriks
Rally škola

Nový příspěvekod Kubeeek6 » sob 03.09.2022 15:41

A co jsem psal jeden příspěvek nazpět? Ono to existuje, ale i tam těch lidí není kdoví kolik, poskládáš z nich dohromady třeba jednu vložku...

To jsem samozřejmě četl, ale sám píšeš, že je takových lidí málo. Proto by bylo fajn to rozšířit, aby se dalo těmito lidmi pokrýt víc RZ na soutěži. Chápu ale, že to není jednoduché :-(
Kubeeek6
Rally škola

Nový příspěvekod šlomil » ned 04.09.2022 07:51

Kliiiid
šlomil
N/1

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2022